Buienalarm

Since this app is only useful for the area for which Buienradar.nl has coverage, the following information is in Dutch.

Buienalarm is een handige applicatie die je op tijd kan waarschuwen als er een bui aankomt, zodat je bijvoorbeeld:

  • op tijd je was binnen kunt halen;
  • iets eerder of juist later de deur uit kunt gaan zodat je niet natregent op de fiets;
  • op een festival kunt schuilen in een tent vóórdat de tent al stampvol zit.

Dat zijn slechts drie uit talloze voorbeelden van situaties waarin Buienalarm je van dienst kan zijn.

Ben je een tevreden gebruiker van Buienalarm? Dan kun je de knop hiernaast gebruiken om een bedrag naar eigen keuze te doneren als waardering voor mijn werk. (Alle bedragen worden natuurlijk gewaardeerd, maar hou er wel rekening mee dat PayPal minimaal €0,35 transactiekosten per donatie rekent.)

Waar vind ik Buienalarm?

Buienalarm is eenvoudig te installeren; je kunt het downloaden via de Market-applicatie die je op vrijwel alle Android-apparaten kunt vinden. Zoek naar ‘buienalarm’, of scan/klik op de QR-code aan de rechterkant.

Hoe werkt Buienalarm?

Buienalarm houdt jouw locatie bij door middel van plaatsbepaling aan de hand van draadloze netwerken (zowel GSM/UMTS als WiFi). (Indien je dit niet wenst kun je ook handmatig een locatie invoeren in de instellingen van Buienalarm.) Voor deze locatie zal Buienalarm periodiek de neerslagverwachting ophalen van Buienradar.nl en, indien je dat wenst, een waarschuwing geven als er regen verwacht wordt binnen 5 tot 120 minuten (configureerbaar).

Hoofdscherm

Landscape-modus

In het hoofdscherm van Buienalarm wordt een grafiek weergegeven waarin je kunt zien wat de neerslagverwachting is voor de komende 2 uur. In deze grafiek kun je ook 3 lijnen zien: licht, gematigd en zwaar. Deze staan voor neerslagniveau’s waarvoor je gewaarschuwd kunt worden. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je alleen voor zware neerslag gewaarschuwd wilt worden. In dit hoofdscherm is ook weerinformatie (temperatuur en weerbeeld) te zien van het dichtstbijzijnde weerstation. Al deze informatie kan ook met behulp van een widget op een van de homescreens getoond worden. Deze widget bevat dezelfde grafiek en dezelfde gegevens over de huidige temperatuur en het huidige weerbeeld. Verder geeft deze widget ook een benadering van het aantal minuten tot de eerst volgende bui. Indien er binnen 2 uur geen bui wordt verwacht is het aantal minuten \infty (oneindig).

Widget

Een voorbeeld-melding

Handmatige locaties

Wat vindt men van Buienalarm?

Sinds de introductie van Buienalarm heeft deze app veel positieve reacties gekregen in de Android Market. Hieronder staan enkele van deze reacties.

Werk in de horeca, en dit is goud waard! Heeft me nog nooit in de steek gelaten!

- Koen (July 27, 2010)

Super app! Je weet precies wanneer er regen komt en hoe veel! Tot op de minuut nauwkeurig!

- Karen (July 16, 2010)

Een app waar je wat aan hebt en doet wat je er van verwacht! Handige auto update met in te stellen tijd en eigen geluid. Top app! Werkt 100%!

- Gianni (July 14, 2010)

Heel handige app. Origineel ook.

- BlueBear (March 20, 2010)