Buienalarm

Since this app is only useful for the area for which Buienradar.nl has coverage, the following information is in Dutch.

Buienalarm is een handige applicatie die je op tijd kan waarschuwen als er een bui aankomt, zodat je bijvoorbeeld:

 • op tijd je was binnen kunt halen;
 • iets eerder of juist later de deur uit kunt gaan zodat je niet natregent op de fiets;
 • op een festival kunt schuilen in een tent vóórdat de tent al stampvol zit.

Dat zijn slechts drie uit talloze voorbeelden van situaties waarin Buienalarm je van dienst kan zijn.

Ben je een tevreden gebruiker van Buienalarm? Dan kun je de knop hiernaast gebruiken om een bedrag naar eigen keuze te doneren als waardering voor mijn werk. (Alle bedragen worden natuurlijk gewaardeerd, maar hou er wel rekening mee dat PayPal minimaal €0,35 transactiekosten per donatie rekent.)

Waar vind ik Buienalarm?

Buienalarm is eenvoudig te installeren; je kunt het downloaden via de Market-applicatie die je op vrijwel alle Android-apparaten kunt vinden. Zoek naar ‘buienalarm’, of scan/klik op de QR-code aan de rechterkant.

Hoe werkt Buienalarm?

Buienalarm houdt jouw locatie bij door middel van plaatsbepaling aan de hand van draadloze netwerken (zowel GSM/UMTS als WiFi). (Indien je dit niet wenst kun je ook handmatig een locatie invoeren in de instellingen van Buienalarm.) Voor deze locatie zal Buienalarm periodiek de neerslagverwachting ophalen van Buienradar.nl en, indien je dat wenst, een waarschuwing geven als er regen verwacht wordt binnen 5 tot 120 minuten (configureerbaar).

Hoofdscherm

Landscape-modus

In het hoofdscherm van Buienalarm wordt een grafiek weergegeven waarin je kunt zien wat de neerslagverwachting is voor de komende 2 uur. In deze grafiek kun je ook 3 lijnen zien: licht, gematigd en zwaar. Deze staan voor neerslagniveau’s waarvoor je gewaarschuwd kunt worden. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je alleen voor zware neerslag gewaarschuwd wilt worden. In dit hoofdscherm is ook weerinformatie (temperatuur en weerbeeld) te zien van het dichtstbijzijnde weerstation. Al deze informatie kan ook met behulp van een widget op een van de homescreens getoond worden. Deze widget bevat dezelfde grafiek en dezelfde gegevens over de huidige temperatuur en het huidige weerbeeld. Verder geeft deze widget ook een benadering van het aantal minuten tot de eerst volgende bui. Indien er binnen 2 uur geen bui wordt verwacht is het aantal minuten \infty (oneindig).

Widget

Een voorbeeld-melding

Handmatige locaties

Wat vindt men van Buienalarm?

Sinds de introductie van Buienalarm heeft deze app veel positieve reacties gekregen in de Android Market. Hieronder staan enkele van deze reacties.

Werk in de horeca, en dit is goud waard! Heeft me nog nooit in de steek gelaten!

- Koen (July 27, 2010)

Super app! Je weet precies wanneer er regen komt en hoe veel! Tot op de minuut nauwkeurig!

- Karen (July 16, 2010)

Een app waar je wat aan hebt en doet wat je er van verwacht! Handige auto update met in te stellen tijd en eigen geluid. Top app! Werkt 100%!

- Gianni (July 14, 2010)

Heel handige app. Origineel ook.

- BlueBear (March 20, 2010)

186 Comments

 • July 30, 2010 - 13:54 | Permalink

  Super APP deze gebruik ik elke dag, kan niet meer zonder.

  Waarschuwingen zijn bijna op de minuut nauwkeurig, je wordt er gewoon bang van;-) , kun je ook zoiets voor file meldingen maken of bruggen die open gaan op je route ?

  • franklin
   August 1, 2010 - 14:58 | Permalink

   File-meldingen zijn een goed idee! Eventueel is dat in de toekomst wel mogelijk.

   Of open bruggen daarbij dan ook meegenomen kunnen worden betwijfel ik. Ik ken namelijk geen bron met dergelijke data. Als er een file ontstaat door een open brug kun je die dan natuurlijk wel zien. :)

   • j.ter Halle
    June 16, 2011 - 18:07 | Permalink

    had het graag erop staan maar ben aower dus bijna geen geld zou ik dus zo alnietemin dit kunnen krijgen zou u zeer erkentelijk zijn met n vriendelijke groet van j. ter Halle

    • Franklin
     June 22, 2011 - 20:33 | Permalink

     Ik begrijp de vraag niet. Buienalarm is namelijk gratis te downloaden …?

     • Rob
      October 7, 2012 - 12:46 | Permalink

      Ineens doet buienalarm ‘t niet meer, kan de positie niet meer vinden. Andere programma’s nog wel…..opnieuw geïnstalleerd maar noppes, jammer gebruik ‘t veel.

     • dionne
      October 30, 2012 - 23:32 | Permalink

      Werkt ineens niet meer =( kan de locatienniet meer vinden…

     • LvdV
      November 1, 2012 - 17:40 | Permalink

      Telefoon weg geweest voor reparatie. nieuwe software. Nu kan buienradar mijn locatie niet meer vinden; werkt wel met handmatige invoer locatie.

   • June 22, 2011 - 15:38 | Permalink

    Rijkswaterstaat heeft een lijst met de bedieningstijden van veel bruggen.

    Hier is de lijst te vinden:

    http://www.rijkswaterstaat.nl/water/scheepvaartberichten_waterdata/brug_sluistijden/index.aspx

    • Franklin
     June 22, 2011 - 20:32 | Permalink

     Maar dat zijn de tijden waarop de bruggen bediend worden en niet per se de tijden waarop ze open zijn toch?

 • Pingback: Buien ALARM

 • Pingback: 100 Android applicaties op een rij

 • August 22, 2010 - 16:56 | Permalink

  Ik ben heel blij met deze app! Ik kan nu soms regen vermijden waar ik anders had in gezeten :-)
  Een mogelijke uitbreiding, als je die zou zien zitten, is het toevoegen van informatie van http://www.meteoalarm.eu/ . Deze website bevat informatie over potentieel gevaarlijk weer in Europa en lijkt mij een leuke toevoeging aan Buienalarm!

  Gewoon een van mijn ideetjes :-)
  Misschien zijn er nog andere sites, maar het voordeel van een Europese site is dat die alvast voor heel Europa bruikbaar is :-)

 • August 26, 2010 - 17:07 | Permalink

  Nog een suggestie: een extra notificatie toon voor als de verwachting boven de rode lijn uitkomt :-)

  • Franklin
   August 29, 2010 - 03:27 | Permalink

   Is genoteerd! Bedankt. :)

 • August 28, 2010 - 11:45 | Permalink

  Hele goede app. Ben er blij mee, zelfs als ik er na het bezoeken van deze website twijfels over krijg. Paar suggesties:

  – Zet het keyword “buienradar” in de donatie versie zodat deze ook in de zoekresultaten verschijnt

  – Verhoog het bedrag van de donatie versie. Als mensen over gaan om te doneren willen ze best wat meer betalen. 2 euro? Het gemak van betalen via de marketplace zal snel voorrang hebben boven een gullere donatie met paypal.

  – Ik was zelf van plan via paypal een hogere donatie te doen maar na het zien van “Waar wordt buienalarm gebruikt?” zal ik dat zeker niet doen. Geen denken aan. Deze phone-home functionaliteit dient niet het belang van de gebruiker!

  • Franklin
   August 29, 2010 - 03:13 | Permalink

   Bedankt voor je reactie, Lennart. Wat je drie suggesties betreft:

   – Zal ik wellicht gaan doen inderdaad. Bedankt!

   – Idem. :)

   – Een deel van de logica achter Buienalarm draait op mijn server, omdat anders teveel rekenkracht moet worden gebruikt op de afzonderlijke telefoons bij elke update. De locatie is sowieso nodig voor de regenvoorspelling, maar is daarnaast ook nodig om het dichtstbijzijnde weerstation te zoeken van Buienradar. Mijn server gebruikt deze gegevens om alle informatie in een hapklaar pakketje door te geven aan Buienalarm op de telefoon. Deze ‘phone-home functionaliteit’ zoals jij het noemt dient dan ook ZEKER het belang van de gebruiker, om zo zuinig mogelijk te zijn per update. Dit was nodig nadat er klachten waren over hoog accugebruik. Deze klachten zijn verdwenen nadat ik deze werkwijze heb geïntroduceerd. De anonieme locatiegegevens worden uiteraard met gerandomiseerde waardes onnauwkeurig gemaakt, en worden daarna ook gebruikt voor het kaartje op deze pagina, en daarna verwijderd. Verder gebeurt er niets met de locatie. Let wel: de gebruikte locatiegegevens zijn dus NIET de exacte locaties die de telefoons hebben bepaald, maar hier zit dus een gerandomiseerde factor bij die het onherleidbaar maakt tot de oorspronkelijke locatie.

   Ik vind het HEEL spijtig (om niet te zeggen dat het een oprechte ontwikkelaar zelfs pijn doet) dat je er klakkeloos vanuit gaat dat dit niet in het belang van de gebruiker is want ik heb naar mijn idee een uitstekende manier gevonden om de impact van Buienalarm te minimaliseren zonder dat de gebruikers zich zorgen hoeven te maken over privacy. Het kaartje zelf is verder alleen een gimmick met locaties die dus NIET herleidbaar zijn tot de werkelijke locaties!

   • August 30, 2010 - 10:16 | Permalink

    Bedankt voor je snelle antwoord. Neem me niet kwalijk als ik bij Android apps meteen het meest ernstige scenario aanneem als het om dit soort kwesties gaat. Klakkeloos zou ik het niet noemen, je kan er hier toch op reageren? Het is niet mijn bedoeling geweest om je als eerlijk developer te kwetsen. Aan de hand van wat je beschrijft wil ik ook wel geloven dat het zo ligt als je stelt, zeker van een zelfstandige developer. Lijkt me een ingenieuze oplossing, ik was de comments over stroomverbruik ook tegengekomen. Maar misschien kan je hier wat meer informatie over geven in bijvoorbeeld de FAQ? Daar was ik niets tegengekomen hierover, en bij gebrek aan privacy statement bestond hier bij mij onduidelijkheid over. Verder is het een aardige gimmick, maar denk ik dat ik uiteindelijk de meerwaarde van de kaart gewoon niet helemaal snap…

    • Franklin
     August 30, 2010 - 17:20 | Permalink

     Nou, ik noemde het ‘klakkeloos’ omdat je simpelweg stelde dat het ongewenst was zonder dat je de vraag stelde hoe het eigenlijk zat met de privacy. :) Het is op zich terecht dat je een kritische houding hebt (zeker bij het gebrek aan controle op de Android Market) maar ik sta open om alle vragen daaromtrent te beantwoorden voordat er conclusies worden getrokken.

     Overigens, al sinds mei of juni staat vermeld in de Help-sectie van Buienalarm (binnen de app zelf dus) dat dergelijke gegevens worden verzameld die volledig anoniem zijn.

  • Franklin
   August 29, 2010 - 03:26 | Permalink

   Ter verduidelijking heb ik bij het kaartje vermeld dat deze locaties niet overeenkomen met de werkelijke locaties.

 • August 31, 2010 - 13:51 | Permalink

  Hoi Franklin! Geweldig app! Een absoluut must-have :)

  Een ding: het icoontje voor “bekijk radarbeelden” voldoet niet echt op de Android UI guidelines. Zonde dus.

  Als je dr geen tijd voor wilt insteken raad ik deze website aan als alternatief: androidicons.com
  Gratis, hoge kwaliteit iconen (CC licentie)

  • Franklin
   September 10, 2010 - 08:56 | Permalink

   Klopt, dit icoontje voldoet inderdaad niet aan die guidelines. Tijd wil ik er best insteken maar ondanks dat ik vroeger als ontwerper heb gewerkt ben ik daar niet meer zo bedreven in.

   Ik zal een kijkje nemen op die website. Bedankt voor de link!

 • andre
  August 31, 2010 - 16:46 | Permalink

  Regelmatig geen goede temperatuuraanduiding en weericoon in de widget. Galaxy s

  • Franklin
   September 10, 2010 - 08:55 | Permalink

   Dit moet opgelost zijn sinds versie 1.5.4!

   • nathasja
    October 26, 2012 - 22:54 | Permalink

    Ik heb nogsteeds verkeerde aanduidingen ondanks dat ik de app verwijderd heb en opnieuw geïnstalleerd

    • Dirk
     November 3, 2012 - 12:52 | Permalink

     Hier ook nog steeds de verkeerde temperatuur (regio Groningen)
     Na mijn vakantie in het buitenland bleef de temperatuur altijd op 11 graden staan. Na een maand verwijderd en opnieuw geinstalleerd, en sindsdien staat de temperatuur op 0 graden.

   • Linda
    November 5, 2012 - 17:56 | Permalink

    Over de app zelf ben ik zeer tevreden maar het is inderdaad al 0graden en zonnig sinds ik de app heb. Dit weerbeeld werkt voor mij niet. Heb wel de laatste versie.

 • September 13, 2010 - 10:32 | Permalink

  Ik heb buienalarm nu sinds zaterdag en ik vind het een geweldige app! Ik ga ook zeker kijken hoe ik kan doneren, want ik heb geen paypal of creditcard.

  Ik heb alleen een vraag, wat is precies de toegevoegde waarde van rainy days? Is dat echt alleen om de radarbeelden te bekijken, want daar gebruik ik de app Het Weer voor.

  Groetjes,
  Renée

  • Franklin
   September 13, 2010 - 10:38 | Permalink

   De toegevoegde waarde van Rainy Days is inderdaad ‘slechts’ het tonen van radarbeelden. Het mooie van Rainy Days is dat je heel nauwkeurig kunt zien waar de regenbuien hangen omdat je op het kaartje binnen Rainy Days makkelijk kunt zoomen en rondkijken. Als je liever Het Weer gebruikt hoef je Rainy Days niet te installeren.

 • September 14, 2010 - 13:13 | Permalink

  Super applicatie, heel handig als je met de hond gaat wandelen. Spijtig genoeg loopt de applicatie vast sinds ik de laatste update heb (HTC Tattoo). Kan ik ergens een vorige versie vinden?

  • Franklin
   September 14, 2010 - 14:38 | Permalink

   Ik heb inmiddels contact gehad met jou via email. Voor de volledigheid: vanaf versie 1.5.3 werkt Buienalarm ook weer correct op toestellen met Android 1.6, waaronder de HTC Tattoo.

 • Pingback: Must-have zakelijke Android apps – Deel 2 | Edwin van der Geest

 • September 21, 2010 - 13:32 | Permalink

  Zijn er plannen om buienradar functionaliteit uit te breiden naar scandinavie (via http://www.vaderradar.se/ bijvoorbeeld)?

  • Franklin
   September 21, 2010 - 15:15 | Permalink

   Dat zou ik zelf heel graag willen, mede omdat ik zelf in Zweden heb gewoond. De data voor die gebieden wordt echter niet aangeboden zoals voor de Benelux, dus dit is helaas niet binnen afzienbare tijd mogelijk.

 • September 21, 2010 - 13:33 | Permalink

  Buienalarm bedoel ik natuurlijk

 • Pingback: Vijf van de beste Android Apps | Remi van Beekum

 • flip
  October 4, 2010 - 11:50 | Permalink

  Franklin, ik gebruik Je app Met wifi en krijg steeds de melding dat dataservices zijn uitgeschakeld. Ook al zeg ik niet meer weergeven.

 • October 4, 2010 - 16:42 | Permalink

  Nog even wat duidelijker, nu ik achter de PC zit:

  Ik gebruik een prepaid toestel met Buienalarm. Sinds de laatste update wordt me iedere keer verteld ‘Locatiebepaling uitgeschakeld’, wat klopt want dat werkt via 3G en dat gebruik ik niet.

  Dan check ik ‘Volgende keer niet weergeven’ en doe ‘Sluiten’. Vervolgens verschijnt de grafiek met laatste update (zoals nu) 16:38, maar de grafiek zelf geeft nog het beeld van 12:00 uur en wil zich niet verversen.

  Sluit ik af en open ik de grafiek weer via de widget dan begint alles van voren af aan, dus weer ‘Locatiebepaling uitgeschakeld’ etc.

  Hoop dat je het weer zo kunt maken als het was.

  • Franklin
   October 4, 2010 - 16:47 | Permalink

   Hallo Flip,

   Inderdaad, dat je steeds een melding krijgt dat locatiebepaling uit is geschakeld is een bug die in de laatste versie(s) van Buienalarm is geslopen. Dit heb ik inmiddels aangepast en vanaf de volgende versie moet je hier geen last meer van hebben. Sorry voor het ongemak!

   De grafiek zou echter gewoon moeten blijven updaten! Is het pas sinds vandaag dat deze niet meer update?

 • October 12, 2010 - 14:56 | Permalink

  Mooie applicatie, ga straks ook zeker een donatie doen!
  Wel een vraag: Kan in een volgende update de optie om de app naar SD kaart te verplaatsen worden geimplementeerd. NIet dat de app zo groot is, maar ik hou graag het intene geheugen van mijn device zo groot mogelijk!
  Dank!

  • Franklin
   October 12, 2010 - 15:09 | Permalink

   Hallo Michiel,

   Allereerst bedankt voor de feedback. :) De reden dat Buienalarm niet naar de SD-kaart verplaatst kan worden is dat essentiële onderdelen van Buienalarm dan niet meer zouden werken. Buienalarm maakt gebruik van een zogenaamde Alarm Service om periodiek te updaten, en deze zou dan niet meer functioneren. Ook zou de widget dan niet meer op het homescherm geplaatst kunnen worden.

   Als je hier meer informatie over wilt kun je die hier vinden: http://developer.android.com/intl/fr/guide/appendix/install-location.html#ShouldNot

   Ik hoop dat dit het een en ander wat verduidelijk!

 • October 12, 2010 - 15:34 | Permalink

  Inderdaad een duidelijk antwoord. En snel ook! Ik gebruik de widget zelf niet, dus optioneel verplaatsen zou wat dat betreft voor een aantal gebruikers het overwegen waard zijn. Als de alarm service niet aangeroepen kan worden is het nut van de app natuurlijk ook gelijk weg. Het is prima, gelukkig is de app niet erg groot zoals ik al meldde.

  • October 12, 2010 - 15:35 | Permalink

   En ik had de reply knop eerder moeten vinden….. ;o)

  • Franklin
   October 12, 2010 - 15:47 | Permalink

   Voor sommige gebruikers is het gemis van de widget inderdaad geen probleem. Wat echter wél een probleem is, is dat veel mensen Buienalarm naar de SD-kaart zouden kunnen verplaatsen in ontwetendheid wat voor consequenties dat met zich meebrengt en zich vervolgens afvragen waarom ze de widget niet kunnen vinden. :)

 • October 14, 2010 - 17:15 | Permalink

  Werkt dit ook naar behoren in België?

 • October 21, 2010 - 10:14 | Permalink

  Na installatie vandaag van versie 1.6.2 werkt het widget niet meer op mijn x10 mini. Deinstallatie gedaan. Nu wordt buienalarm echter niet meer gevonden in de market.

  • October 21, 2010 - 10:31 | Permalink

   Never mind.
   Het is alsnog gelukt. De widget wordt ook transparant getoond. Ik heb buienalarm via de qr code op androidblib opgezocht en de usb verbinding met de pc verbroken. Een van die twee maakte het verschil blijkbaar.

 • October 26, 2010 - 20:17 | Permalink

  Hai bedankt voor de snellereactie, heeft even wat voeten in de aarde gehad om het te verwijderen via market De desire dacht dat er twee “buienalarms”waren die geinstalleerd moesten worden

  Hij doet weer via “alle programma’s. krïjg alleen de oorspronkelijk widget nog niet weg, die heeft het telkens over “probleem bij laden van widget

 • Lakerveld
  November 10, 2010 - 16:34 | Permalink

  uitstekende app! Allen windkracht/richting rebuked soy not mooi zijn.

 • Lakerveld
  November 10, 2010 - 16:38 | Permalink

  wat ik dus wilde zeggen: alleen windkracht/richting zou nog mooi zijn

  • Franklin
   July 7, 2011 - 12:34 | Permalink

   Is eventueel een optie voor een volgende versie!

 • November 12, 2010 - 22:11 | Permalink

  Sinds ik Froyo heb op mijn SGS doet buienalarm het helaas niet meer goed.
  En dat is heel jammer, want ik vond het een super app.

  Midden op het scherm komt nu te staan: Buiten bereik van Buienradar.nl
  Tijd en mm’s geeft een ?
  Temperatuuraanduiding doet het wel.

  Hopelijk heb je een oplossing.

 • January 6, 2011 - 17:30 | Permalink

  Mooie app, ik wilde een donatie doen via marketplace, maar de link naar de marketplace met als zoekterm “buienalarm donatie funtionaliteit” vind niets.

  Verder nog een suggestie om de schaal van de grafiek zelf te kunnen instellen. Lichte buien zijn nu nauwelijks zichtbaar, en de automatische schaalaanpassing is ook niet ideaal.

  Wellicht is een logaritmische schaalverdeling een idee?

 • January 14, 2011 - 10:44 | Permalink

  Hey,

  Functionaliteit is helemaal geweldig!! Ik vind alleen de widget een beetje “overheersend aanwezig” op mijn home screen. Dat komt doordat hij rechthoekig en donkergrijs is denk ik. Mogelijk zou een optie om transparantie in te stellen een verbetering zijn.

 • January 30, 2011 - 20:44 | Permalink

  Hoi,

  Ik ben erg benieuwd naar deze app. Maar hoe krijg ik hem op mijn HTC touch 2? Ik kan hem niet vinden in de marketplace en het scannen van die QR code zegt mij ook helemaal niks.

  Ik hoop dat je me kan helpen?

  Thanks

  • Franklin
   February 8, 2011 - 23:18 | Permalink

   Ik neem aan dat je het hebt over Windows Phone of niet? Buienalarm is alleen verkrijgbaar voor Android dus wat dat betreft kan ik je helaas niet verder helpen. :(

  • anon
   July 27, 2012 - 17:28 | Permalink

   Op Windows Phone 7 kan je Meteoalarm downloaden in de plaats. :-)

 • February 3, 2011 - 01:47 | Permalink

  Erg leuke applicatie. Ik gebruik ‘m met veel plezier!
  Zoals al eerder hierboven genoemd zou een kleine verbetering zijn als er zelf in te stellen is hoeveel millimeter neerslag de ij-as van de grafiek vertoont. Zware neerslag komt niet erg vaak voor en neemt in mijn ogen kostbare ruimte in van de grafiek… Zelf zou ik de ij-as vast willen schalen op 4 mm ofzo…..

 • Joost
  March 13, 2011 - 11:48 | Permalink

  Ik weet niet of het al genoemd is, maar kan er ook waarschuwingsysteem van het KNMI worden opgenomen. Waarschuwing/Extreem weer en Weeralarm. Wanneer kunnen we een update verwachten van deze applicatie?

 • Jeroen
  March 30, 2011 - 12:54 | Permalink

  Enige dat ik nog mis is wat meer weersinfo, wind snelheden, richting etc. Is dit toe te voegen?

 • Nicoline
  May 8, 2011 - 16:16 | Permalink

  Hallo Franklin,
  om de batterij van mijn samsung galaxy s te sparen, heb ik geprobeerd om updates op handmatig te zetten. Helaas wordt dit, zodra ik de applicatie sluit weer teruggezet naar automatisch. Dat geldt ook voor het handmatig invoeren van de locatie, deze kan hij niet onthouden.
  Is dit een foutje van mijn Samsung GS, android of jouw app. Heb je enig idee hoe ik er voor kan zorgen dat mijn telefoon de instellingen die ik maak bewaar?

 • Harry Hagendoorn
  May 21, 2011 - 07:38 | Permalink

  Goede morgen,
  sinds de laatste update is mij opgevallen dat het weericoon onjuist is.
  Neem vanmorgen, 8.30 uur, zonnig weer in Sassenheim, andere iconen geven een zonnetje aan. Buienradar eeen grijs wolkje met regendruppels. Synchroniseren help ook niet, blijft grijs wolkje.
  Wilt u dit oplossen!
  Zou trouwens wel willen doneren, echter ik heb geen creditkaart en kan dus niet betalen.
  Misschien dat u weet wanneer er een mogelijkheid komt om te betalen via de telefoonrekening. Ik heb een HTC Legend toestel met Android 2.2
  Bedankt en ik hoor graag van u.
  Vr.gr.
  Harry

 • Rudi Havenga
  May 28, 2011 - 17:29 | Permalink

  Buienalarm versie 1.6.5
  Android Versie 2.2.1
  Samsung Galaxy S

  Hartstikke leuke app. Bedankt. Sinds een paar maande raakt info van de widget weg. Geen plaatje of temperatuur. Alleen een grid. Ik heb een screenshot die ik kan aansturen.

 • Marieke
  June 17, 2011 - 21:48 | Permalink

  Klinkt erg mooi deze app. Ga je er ook eentje maken voor de iPhone?

  • Franklin
   June 21, 2011 - 17:35 | Permalink

   Ik zou deze app met liefde voor de iPhone willen ontwikkelen, maar helaas is één van de eisen van Apple dat je een Mac hebt. Zonder Mac kun je geen apps ontwikkelen voor de iPhone of iPad.

   • Jurriaan
    July 13, 2012 - 19:54 | Permalink

    Wellicht kan je investeren in een Mac en deze app voor €0,79 cent in de app store plaatsen? Ik verwacht dat er wel genoeg afname voor zal zijn.

   • Seeyan
    July 29, 2012 - 11:49 | Permalink

    I would pay 1,49 EUR for your app for iPhone, Frank, so think about it – I am sure your investment will payout, even better :)

 • Mathieu
  June 22, 2011 - 20:10 | Permalink

  Osx op een emulator? ;-)

  Leuke applicatie!
  Maar waarom gebruikt de app geen gps informatie van de telefoon?
  Wifi gebruik ik niet, en gsm info is niet echt accuraat. Op het werk in amsterdam krijg ik de info voor bilthoven. En 2x per dag de locatie handmatig instellen vind ik niet zo handig.

  • Franklin
   June 22, 2011 - 20:31 | Permalink

   Hallo Mathieu,

   De reden dat ik geen gebruik maak van de GPS is dat dit veel te inefficiënt is. Vaak kan er óf geen fix worden gevonden óf duurt het heel lang om een fix te krijgen. Dat is heel belastend voor de accu dus daarom heb ik ervoor gekozen om de GPS niet te gebruiken. Via draadloze netwerken is de locatie namelijk vaak binnen een enkele seconde bepaald. Bovendien is de extra nauwkeurigheid normaal gesproken ook niet van belang omdat de resolutie van de radargegevens 1km x 1km is. Dat plaatsbepaling via draadloze netwerken op je toestel zo onnauwkeurig is, is vreemd. Dat hoort namelijk helemaal niet. Heb je enig idee waardoor die plaatsbepaling in jouw geval zo onnauwkeurig is? Normaal gesproken zit dat er in de bebouwde kom namelijk niet meer dan enkele honderden meters naast … :(

 • Tsjoklat
  June 26, 2011 - 23:14 | Permalink

  Buienalarm is niet te vinden in mijn Market. HTC Wildfire

  • Franklin
   July 14, 2011 - 13:59 | Permalink

   Buienalarm zou gewoon vindbaar moeten zijn op dat apparaat. Doet dit probleem zich nog steeds voor?

 • Ed
  June 27, 2011 - 12:00 | Permalink

  Afgelopen zaterdag je app gezien, nu is mijn vraag komt deze ook voor de nokia?
  Weet niet of de vraag al ooit is gesteld?

  • Franklin
   July 7, 2011 - 12:27 | Permalink

   Helaas, ik heb momenteel geen plannen om deze app ook voor Symbian-toestellen te ontwikkelen.

 • Maarten Hulskemper
  July 3, 2011 - 23:49 | Permalink

  Beste Franklin,

  Perfecte applicatie, en voor de verandering eens iets dat echt werkte. Ik zeg ‘werkte’ omdat ik onlangs m’n nogal buggy Optimus 2x (v2.2.2) een make-over heb gegeven naar CyanogenMod 7 (2.3.4) en jouw applicatie niet te vinden is in de Android Market (zal dus wel dus door een zogenaamde versie-incompatibiliteit komen). Klopt dat? Zo ja, komt er nog een update voor Gingerbread-systemen? (Houd mijzelf aanbevolen!) Zo nee, veel succes met het doorontwikkelen van fit prachtige staaltje werk voor de Froyo-ers onder ons! (Pech voor de Gb-ers dan, en letterlijk de enoge app die ik mis!)

  Hartelijke groeten,

  Maarten

  • Franklin
   July 7, 2011 - 12:29 | Permalink

   Hallo Maarten,

   Deze app zou gewoon vindbaar moeten zijn voor Gingerbread-toestellen! Zelf heb ik ook een toestel dat draait op CyanogenMod 7 en kan Buienalarm gewoon vinden in de Market. Een andere reden waarom apps soms niet gevonden kunnen worden op een bepaald toestel is dat dat toestel dan één of meerdere features mist (zoals bijvoorbeeld een touch screen). Dat lijkt me in jouw geval met een Optimux 2X Speed echter ook niet het geval. Ik durf dus niet te zeggen wat de reden hiervan is. Ik zal je een mail sturen en om wat meer informatie vragen.

 • July 6, 2011 - 15:04 | Permalink

  Hallo Franklin,

  Zeer nuttige en functionele app !

  Wellicht is het mogelijk om in de bui bijvoorbeeld een + te plaatsen indien de bui ook onweer produceert. Je zou dan bijvoorbeeld ook een melding kunnen krijgen indien er onweer op je afkomt of een selectie kunnen maken op alleen regen of onweer. Het zou dan helemaal compleet zijn.

  • Franklin
   July 7, 2011 - 12:33 | Permalink

   Dat is een leuk idee, maar het is moeilijk om die data te vinden. Het is wel iets dat ik eventueel mee kan nemen voor een volgende versie. Waar ik nog wel mee zit is dat ik niet wil dat mensen keuzes gaan maken op basis van wat Buienalarm voor informatie geeft. Als een kraanwerker via Buienalarm ziet dat er geen onweer wordt verwacht terwijl er een minuut later bliksem inslaat, zou ik me persoonlijk niet zo lekker voelen …

 • Laurens
  July 12, 2011 - 10:07 | Permalink

  Hallo!

  Ik heb een chinese tablet, een herotab m816r2, en er staat in de market dat de app niet geschikt is voor mijn device. Kan ik op de een of andere manier helpen om hem er toch geschikt voor te maken? Thanks!

  • Franklin
   July 14, 2011 - 13:58 | Permalink

   Ik ken die tablet helaas niet dus ik durf ook niet te zeggen waarom Buienalarm niet geschikt zou zijn voor dat apparaat.

   In de Android Developer Console zie ik dit:

   Required device features
   android.hardware.wifi
   android.hardware.location.network
   android.hardware.location
   android.hardware.touchscreen

   Heeft die tablet al die features?

   • Laurens
    July 19, 2011 - 10:12 | Permalink

    Ik weet niet waar ik dat precies kan checken (als je een link hebt, kom ik er wel uit), maar ja, het tablet heeft wel wifi en touchscreen. Ik heb wel in de instellingen onder ‘My Location’ zelf uitgevinkt ‘Use Wireless Networks’ en ‘Use GPS Satellites’. Ik heb in het apparaat nl. geen gps zitten.

    Ik heb zojuist busybox op mn tablet gezet, waar kan ik checken of de tablet al die features heeft?

    Hartelijk dank voor de support alvast!

    • Laurens
     July 19, 2011 - 10:13 | Permalink

     Edit: Busybox kan er nog niet op, omdat mn tablet (nog) niet geroot blijkt. Es zien of ik dat voor elkaar kan krijgen.

     Zijn er andere methodes om te zien of de tablet die features heeft?

    • Franklin
     July 19, 2011 - 18:13 | Permalink

     Kun je in Google Maps wel je locatie bepalen eigenlijk? Ik weet niet of het probleem is dat je tablet geen GPS heeft, want Buienalarm maakt helemaal geen gebruik van GPS.

   • Franklin
    July 19, 2011 - 18:23 | Permalink

    Ik heb zojuist een nieuwe versie in de Market geplaatst. Ik hoop dat deze wél zichtbaar is voor jou. Kun je dat voor me controleren?

    Nu wordt er namelijk niet meer gefilterd op de locatiebepalingsmogelijkheden.

 • July 18, 2011 - 22:49 | Permalink

  Als Windows Phone gebruiker en ontwikkelaar miste ik Buienalarm, een van mijn favoriete Android apps, zodanig, dat ik een vergelijkbare app voor Windows Phone heb gemaakt.
  Deze gratis app zal binnenkort op de WP Marketplace te vinden zijn.
  Het is zeker geen 1:1 kopie en biedt ook nog niet alle functionaliteit, maar Buienalarm heeft zonder meer als inspiratie gediend.

  • Franklin
   July 19, 2011 - 18:11 | Permalink

   Wat leuk om te horen! Ik heb geen Windows Phone dus kan het helaas niet uitproberen als ie te downloaden is. Hoe ga je ‘m noemen?

   • July 19, 2011 - 22:38 | Permalink

    “Regenvoorspeller” zodat we geen naamsverwarring krijgen, mocht je ooit zelf op het Windows Phone platform actief worden.

 • Koos
  July 19, 2011 - 14:07 | Permalink

  Super-app! Heb inmiddels gedoneerd. Een tip wat betreft ‘usability':

  Bij de instellingen zie ik nu het volgende:

  ‘Updates starten by boot
  Updates worden niet automatisch gestart wanneer de telefoon aan wordt gezet’

  en daarachter een lege checkbox. Als die checkbox aanvink, verandert de beschrijving in

  ‘Updates starten by boot
  Updates worden automatisch gestart wanneer de telefoon aan wordt gezet’

  Persoonlijk vind ik dit niet logisch. Als ik een checkbox zie met daarbij een beschrijving, dan denk ik dat die beschrijving geldt voor het geval ik de checkbox aanvink. Nu is dat niet zo: het is de beschrijving van de situatie als de checkbox niet is aangevinkt.

  Overigens is het bij ‘Radarbeelden tonen’ precies omgekeerd (en dus wel logisch).

  • Franklin
   July 19, 2011 - 18:10 | Permalink

   Bedankt voor de feedback! Ik begrijp de verwarring.

   Bij de omschrijving voor ‘Updates starten bij boot’ gebruik ik ‘worden’ als hulpwerkwoord om de huidige situatie aangegeven. Bij ‘Radarbeelden tonen’ gebruik ik geen hulpwerkwoord waardoor daarmee bedoeld wordt wat er gebeurt als de optie aangevinkt wordt. Dat is inderdaad wat verwarrend. Ik zal in de volgende versie aanhouden wat ik bij ‘Radarbeelden tonen’ heb gedaan want dat is het makkelijkst te begrijpen denk ik.

   Nogmaals bedankt voor de feedback, en voor de donatie natuurlijk! :)

 • Pjp
  July 19, 2011 - 21:24 | Permalink

  als eerste een geweldige app!
  Een klein dingetje: bij updates past de tekst niet helemaal op het meldingen scherm nl de meldingsplicht tijd valt daar overheen… galaxy s2

  • Pjp
   July 19, 2011 - 21:25 | Permalink

   Meldingsplicht moet meldingstijd zijn …..

  • Franklin
   August 11, 2011 - 22:07 | Permalink

   Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt. Zou je daar misschien een screenshot van kunnen maken, en deze naar mij kunnen mailen?

   Het maken van een screenshot op een Galaxy S2 zou eenvoudig moeten zijn.

 • Joy
  July 20, 2011 - 00:58 | Permalink

  Zoveel positieve reacties op deze app. Is de app ook te verkrijgen voor enthousiaste Nokia gebruikers (Symbian)?

  • Franklin
   August 11, 2011 - 22:09 | Permalink

   Helaas, ik heb geen versie van deze app voor Symbian, en ondanks enkele verzoeken van o.a. vrienden van mij ben ik op dit moment ook niet van plan om die te ontwikkelen.

 • Chris Laureyssens
  July 25, 2011 - 07:41 | Permalink

  Beste Franklin,
  Ik had buienalarm op mijn samsung galaxy s2, werkte geweldig, na resetten van mijn toestel wilde ik het er direct terug op hebben. Ik kocht de versie Met donatie aan maar nu kan ik de gratis versie niet meer vinden, die ik blijkbaar ook nodig heb. Hoe kan ik dit oplossen ?
  Met dank,
  Chris

  • Franklin
   August 11, 2011 - 22:09 | Permalink

   Hallo Chris,

   Ik hoop dat je ondertussen de gratis versie wel hebt kunnen vinden. Zo niet, zou dan via e-mail contact op kunnen nemen met mij?

   Alvast bedankt!

 • m@rcel
  July 25, 2011 - 15:10 | Permalink

  App gedownloaded, kan echter niet vinden op foon. Htc desire hd , ..zal waarschijnlijk iets fout doen.

  Help

  • Franklin
   July 26, 2011 - 00:00 | Permalink

   Heb je toevallig de donatieversie gedownload?

   • m@rcel
    July 27, 2011 - 09:15 | Permalink

    Ja klopt, de functionele versie komt niet naar voren in de market.

 • Nora
  August 3, 2011 - 20:19 | Permalink

  Beste Franklin,

  Een geweldige app die je ontwikkelt hebt!! Maar helaas…..na update van Android 2.2 naar 2.3.3 werkt buienalarm niet meer. De locatie kan niet bepaald worden. Handmatig instellen van locatie werkt wel, maar is natuurlijk niet zo handig.

  Hopelijk weet jij hier een oplossing voor want eigenlijk wil ik deze app niet missen :)

  Nora

  • Franklin
   August 11, 2011 - 22:04 | Permalink

   Hallo Nora,

   Zou je mij een e-mail willen sturen met meer informatie over dit probleem, zoals bijvoorbeeld het merk en type toestel waarop je Buienalarm gebruikt?

   Alvast bedankt!

   • Nora
    August 13, 2011 - 00:17 | Permalink

    Hoi,

    Na terugzetten van fabrieksinstellingen en opnieuw installeren van buienalarm werkt ‘t weer zoals vanouds. Misschien software foutje 1e installatie?
    Lag dus aan mijn gsm en niet aan de app!

 • Max
  August 6, 2011 - 14:14 | Permalink

  Ten eerste veel dank voor het ontwikkelen van deze applicatie en het gratis ter beschikking stellen er van. Ik heb helaas een probleem bij het gebruiken ervan, wellicht dat je me kunt helpen. Ik gebruik de app op een tablet zonder locatiebronnen (Yarvik tab310), dus wil ik graag zelf de locatie instellen. Helaas crasht de app elke keer als ik een locatie wil instellen. Enig idee waar dit door veroorzaakt kan worden? Ik gebruik de laatste versie (1.6.6), al is die wel afkomstig van een third-party website omdat mijn apparaat geen toegang heeft tot de Android market (misschien is het een idee om hier de APK te zetten?). Bij voorbaat dank!

  • Franklin
   August 11, 2011 - 22:05 | Permalink

   Ik ben allereerst wel benieuwd welke third-party website dat is. :)

   Wat het probleem betreft: aangezien de Android Market blijkbaar niet aanwezig is op dat toestel ga ik er vanuit dat Google Maps ook niet aanwezig is. Dit is op dit moment helaas nodig om de locatie handmatig in te kunnen stellen.

   • Max
    August 14, 2011 - 10:11 | Permalink

    Bedankt voor je reactie. Het ging om androiddev.orkitra.com/download/apps, en google maps is wel geïnstalleerd, al is het natuurlijk ook niet uit de market afkomstig. Ik zal eens proberen om google maps opnieuw te installeren, mischien werkt dat.

   • Max
    August 17, 2011 - 13:55 | Permalink

    Google Maps (laatste versie) en Buienalarm meerdere keren opnieuw geïnstalleerd, en nog steeds crasht Buienalarm zodra ik handmatig een locatie wil kiezen… Enig idee wat de oorzaak zou kunnen zijn?

 • August 9, 2011 - 11:03 | Permalink

  Hallo,
  ik heb een vraag.
  Waarom maakt u geen buienalarm voor de iPhone?
  In de markt van i Tunes is deze niet te vinden,en wat er op lijkt is tien keer niets.
  Groet Gert

  • Franklin
   August 11, 2011 - 22:03 | Permalink

   Ik bezit zelf geen Apple-computer, en dit is een voorwaarde voor het ontwikkelen van apps voor het iOS-platform.

 • August 9, 2011 - 15:20 | Permalink

  Zou het ook mogelijk zijn om een onweer alarm te maken?
  ik weet dat de buienradar in de benelux dit op een kaart kan laten zien.
  Complimenten voor de app. dit maakt het kamperen met de kids op scouting een stuk aangenamer. werk uitstekend!

  • Franklin
   August 11, 2011 - 22:00 | Permalink

   Bedankt voor de complimenten!

   Ik heb geëxperimenteerd met onweersgegevens, maar de gegevens over bliksemontladingen die vrij te gebruiken waren bleken helaas niet nauwkeurig te zijn waardoor het gebruik daarvan in mijn ogen geen nut had. Op dit moment zie ik dus helaas geen mogelijkheid voor een dergelijke app of toevoeging aan Buienalarm.

   Daarnaast is het ook de vraag of ik zo’n app wel wil ontwikkelen omdat ik niet verantwoordelijk wil zijn voor verkeerde keuzes van mensen. Ik denk daarbij aan mensen die bijvoorbeeld in een hoge bouwkraan werken en op basis van een dergelijke app een onterecht besluit zouden nemen om in de kraan te blijven zitten.

   • August 11, 2011 - 23:32 | Permalink

    Daar geef ik je groot gelijk in;)
    ik had nog een ander idee, wat zeker te realiseren is. het is toch altijd fijn om te weten als het regent, hoelang dit nog duurt…

    je zou bijvoorbeeld tijdens regen in een groene kleur de tijd weer kunnen geven hoelang het nog regent.
    als het niet regent gebruikt de app de standaard kleur met de tijdsduur totdat het weer gaat regenen.

    Veel succes, en bedankt voor je reactie:)

    • Franklin
     August 12, 2011 - 13:31 | Permalink

     Bedoel je dan de tijd in de app zelf of in de widget? :)

 • August 10, 2011 - 08:14 | Permalink

  Hoi,

  Ik vind buienalarm een prima app, alleen nu ik deze ook op mijn nieuwe Asus transformer (met honeycomb) wil installeren, geeft hij bij iedere oproep een ‘force close’, nog voordat hij iets van de app kan laten zien. Is er een update beschikbaar die wel op honeycomb werkt?

  • Franklin
   August 11, 2011 - 21:38 | Permalink

   Zou je misschien kunnen uitleggen wat je bedoelt met ‘oproep’? Voor Honeycomb is op dit moment geen aparte versie beschikbaar. Dit is wel iets waar ik op dit moment over nadenk.

   Aangezien ik vermoed dat het om een crash gaat zou ik je willen vragen om vraag 8 te bekijken van de FAQ.

   • Karel
    August 15, 2011 - 17:49 | Permalink

    Hoi,
    Met oproep bedoel ik het starten van de app door op het icoon te tikken. Heb het zojuist gedaan, en de logcollector de info naar jou laten sturen.
    Alvast bedankt voor de moeite.

 • gerard
  August 25, 2011 - 20:50 | Permalink

  ik wil hem voor de nokia n8

 • Aleid
  August 28, 2011 - 17:07 | Permalink

  Hallo Franklin,

  Wanneer is Buienalarm beschikbaar voor de Blackberry (curve)?
  Buienradar werkt erg slecht en lees hierboven goede verhalen over Buienalarm!

  • Mathijs
   September 7, 2011 - 12:16 | Permalink

   ja id. waneer is buienalarm beschikbaar voor de blackberry??

   • September 10, 2011 - 21:06 | Permalink

    Ik vraag me precies hetzelfde af. Ik heb sinds deze week de bb bold 9900 met touchscreen. Ik kan er bijna evenveel mee als een Iphone, alleen een goede weer app ontbreekt helaas nog in het Nederlands. De Amerikaanse versies kunnen de nederlandse plaatsen allemaal niet vindenen buienradar werkt niet. Gisteren net nieuw gedownload en geopend. Ik zeg blij tegen mijn beste vriendin: Mooi! Het gaat niet regenen vanavond! En nog geen minuut later begint het te druppen. Buienradar heb ik dan ook meteen weer verwijderd. Ik denk dat deze app veel potentie zou hebben voor bb en iphone users!

    • Franklin
     December 15, 2011 - 15:54 | Permalink

     Helaas is deze app niet in ontwikkeling voor de Blackberry, en dat zal in ieder geval op korte termijn ook niet gebeuren.

     Een versie voor de iPhone staat wél in de steigers.

 • Michel
  September 8, 2011 - 13:35 | Permalink

  Is er ook al een buienalarm voor de Samsung Wave, die draait op Bada.

 • Niek Valk
  September 10, 2011 - 22:40 | Permalink

  Vind in Market alleen donatie app

 • daantje
  September 21, 2011 - 11:52 | Permalink

  Het lijkt me, alleen al door het horen van de verhalen, een super app.
  Tja en dan nu de vraag, komt deze ook beschikbaar voor de BB?

  Groetjes,
  Daantje

 • P. van Woudenberg
  October 8, 2011 - 09:57 | Permalink

  Prima app! Ik gebruik hem vooral om af te wachten wanneer het droog wordt en om te kijken hoe lang het droog blijft.
  Ik weet: het heet buienalarm en niet droogweeralarm, maar toch:
  zou je een waarschuwing in kunnen bouwen wanneer het langer dan een ingestelde tijd droog blijft: “het blijft nu x minuten droog”?
  Met de mogelijkheid om buienalarm en droogweeralarm afzonderlijk aan/uit te zetten….

  • Franklin
   December 15, 2011 - 15:55 | Permalink

   Ik zal iets dergelijks op een lijst zetten van mogelijke toevoegingen in een volgende versie. :) (Maar ik maak geen beloftes overigens …!)

 • L Gonzalez
  November 14, 2011 - 18:21 | Permalink

  Hi there. I’ve seen you app… simple and direct… sadly, living in italy (and not knowing dutch) made me uninstall… I encourage you to put it in english (there are a lot og cyclist out there!) and/or other zones… I’d certainly buy it and promote it.

  keep working!

  • Franklin
   December 15, 2011 - 15:42 | Permalink

   Unfortunately, the data source that Buienalarm uses is only available for the Netherlands, Belgium and small parts of Germany and England. Therefore, the app is only available in Dutch.

 • Rob Winters
  November 27, 2011 - 00:04 | Permalink

  App werkt prima op mijn HTC telefoon, zeer nauwkeurig en ik bekijk ‘m vaak. Nu heb ik de app geinstalleerd op een Qware tablet, TB-1007, met de androidversie 2.3.3 en de locatie werkt niet. Ik lees eerder dat de app GoogleMaps nodig heeft. Deze is wel geinstalleerd op het tablet, maar ook die geeft ‘mijn locatie’niet weer. Bij de instellingen staan alles aan en verder ben ik een beetje uitgezocht. Heb je enig idee wat daar de oorzaak van is? Dank voor het meedenken.

  • Franklin
   December 15, 2011 - 15:44 | Permalink

   Helaas komt dit probleem vaker voor bij ‘goedkopere’ tablets. Locatiebepaling via draadloze netwerken doe ik zoals Google het gedocumenteerd heeft voor ontwikkelaars, maar op dergelijke tablets gaat dat niet altijd goed. Ik vermoed dat de fabrikanten van die tablets wat gerommeld hebben aan hun eigen Android-variant wat deze problemen veroorzaakt. Aangezien ik een dergelijke tablet niet in bezit heb kan ik helaas niet achterhalen wat het probleem is bij zulke tablets, en of ik überhaupt een oplossing zou kunnen verzinnen.

   Mijn excuses daarvoor!

 • Jeremy
  December 12, 2011 - 13:26 | Permalink

  Ik heb geen toegang tot android market. Is er een ander manier om de apk te downloaden? Alvast bedankt!

  • Franklin
   December 15, 2011 - 15:45 | Permalink

   Op dit moment is Buienalarm alleen beschikbaar in de Android Market. Wat is de reden dat je niet in de Android Market kunt, en tot welke app store heb je wél toegang?

   • jeremy
    December 17, 2011 - 01:21 | Permalink

    Dank je voor je reactie. De fabrikant van mijn tablet heeft blijkbaar geen licentie met google. Ik heb wel toegang tot de appslib market. Is het niet mogelijk om de .apk hier beschikbaar te stellen zodat ik deze via een SD kaart kan installeren? Alvast bedankt en succes!

 • Cees Verhoeven
  January 1, 2012 - 13:10 | Permalink

  Geachte Heer

  Is het ook mogelijk om MOTREGEN aan te geven ?

  Vriendelijk dank

 • Marja
  January 5, 2012 - 13:20 | Permalink

  Ik heb al een poosje buien-alarm op mijn gsm maar sinds twee dagen werkt het niet meer, krijg steeds de melding dat de servers onbereikbaar zijn. Wat kan ik hieraan doen?

 • B.J. Mulder
  January 5, 2012 - 21:22 | Permalink

  Beste Franklin,

  Jouw buienalarm-app is de reden dat ik nu mijn eerste smartphone ga kopen: voor mijn werk is het van belang om exact te weten wanneer een bui komt zodat ik niet tien keer per avond kleddernat wordt. Een donatie zal ik zeker doen. Een klein vraagje: kost je app veel mb? (ben ik dus aldoor online) of wordt er periodiek wat opgehaald en is het mb-gebruik minimaal?

 • Richard
  January 15, 2012 - 18:39 | Permalink

  Hoi. De temperatuur klopt hier niet echt de laatste tijd, ook zoals nu bijvoorbeeld. Op knmi site is het hier actueel 4graden. Buienalarm app geeft aan -1. Ik woon in hengelo. Die afwijking heb ik al erg lang. Rest werkt perfect. Bedankt voor deze fijne app!

 • nico
  January 27, 2012 - 07:40 | Permalink

  waarom krijg je dit niet op de i phone
  zag deze app bij mijn maatje en werkt perfect

 • sixstrings
  March 11, 2012 - 20:47 | Permalink

  Ik kocht vorige week de ‘donatieversie”.
  Sinds een zestal maanden bewees deze app zijn zinvolheid en betrouwbaarheid in België.
  Indien je een wandeling plan met een aantal personen met een beperking kan het slechte weer soms lelijk wat roet in het eten gooien. Door je app kunnen dergelijke vervelende situatues grotendeels worden vermeden.
  Hartelijk dank en succes

 • Dopey
  April 28, 2012 - 17:55 | Permalink

  Hoi Franklin,

  Ik las iets over dat deze app voor de iPhone in de steigers staat.
  Dat zou geweldig zijn. Dit is een van de apps die ik mis ;-)
  En deze app zal het geweldig doen in de Appstore.
  Weet je toevallig al meer hierover?

  Groeten

 • eva
  May 5, 2012 - 17:21 | Permalink

  Hoop ook dat deze app snel in de appstore voor de iphone te vinden is.
  Deze versie is toch veel overzichtelijker dan wat buienradar (rommelig) laat zien.

 • Max
  June 22, 2012 - 14:45 | Permalink

  Ik zou graag willen dat ik een soortgelijke presentatie als in buienalarm ook op mijn PC kon krijgen. Weet iemand of er (al dan niet toevallig) een website of progamma is die dat kan tonen?

  • Jorrit Smit
   July 13, 2012 - 12:53 | Permalink

   daar ben ik ook mee bezig. Ik gebruik Rainmeter (dat is een algemene desktop customization tool, geen echte regenmeter) en daar heb je een webparser inzitten, daarmee zou het natuurlijk mogelijk moeten zijn de data van buienradar te halen en in een grafiek te zetten, net zoals deze app. Ware het niet dat ik daar niet slim genoeg voor ben en ik niet weet waar de data van buienradar te vinden is.

   • Jorrit Smit
    July 13, 2012 - 14:18 | Permalink

    ik ben inmiddels een stuk wijzer en heb de data nu te pakken. Nu moet ik er nog een mooi grafiekje van maken en dan is het klaar, dat is even wat lastig want ik moet het mooi interpoleren (dus dat je de mooie ronde pieken en dalen krijgt ipv rechte lijnen) en dat moet dus zo basis mogelijk blijven want anders kan rainmeter het niet. Ik denk dat ik het wel kan met een lagrange interpolatie maar ik ga dit weekend een weekendje weg dus dat wordt dan ergens volgende week dat het af is.

 • Klaas
  July 11, 2012 - 09:16 | Permalink

  Hallo Franklin,

  Buienalarm is een TOP APP! Alleen heb ik onlangs een iphone gekocht (is dit vloeken in de kerk?)

  Wanneer ga je hem uitbrengen voor de Iphone?? is de enige app die ik mis sinds mijn overgang van Android naar OS.

 • July 11, 2012 - 10:00 | Permalink

  Is het ook mogelijk om de intervaltijd in het grafiekscherm te vergroten naar bijvoorbeeld 4 of 6 uur?
  Verder: heel goede app.

 • Waldo Verrips
  July 14, 2012 - 16:33 | Permalink

  Buienalarm is echt de enige app die ik mis op mijn iphone, ik denk dat er zeer veel mensen zijn die er zeker €0,79 of €1,59 voor over hebben!

 • karlijn
  July 16, 2012 - 12:40 | Permalink

  super blij met de app! viel me alleen iets op over het icoontje: vannacht had ik een mooie zon staan… wil dat zeggen dat het niet bewolkt is dus helder weer ? het is namelijk wel raar dat de widget snachts een zon aangeeft. is het mgelijk tussen zonsondergang en opgang dan een maanicoon te gebruiken ?

 • July 28, 2012 - 23:59 | Permalink

  Geweldige app!

  Helaas moet ik nu ook deze app missen na het overstappen van mijn htc wildfire naar de iphone4s …..

  [ Nee, ik ga niet vragen wanneer de iphone app beschikbaar is ;) ]

 • August 2, 2012 - 08:27 | Permalink

  super leuke toevoeging op de telefoon en heel nauwkeurig ,
  alleen s *nachts heb ik wel eens een zonnetje gehad..ipv maan
  ik zou ook wel een bureau blad widget willen hebben bv voor windows 8 een tile . , of widows 7 ..voor de pc heb je die ook in de toekomst?
  of een site waar je handmatig even je locatie kunt inkloppen.
  je hebt in elk geval super werkje gemaakt. kallm an en de groetten uit drenthe.,

 • Willem
  August 6, 2012 - 09:31 | Permalink

  Hallo Franklin,
  Geweldige App die zeer nauwkeurig blijkt te zijn!
  Mijn vriendin wilt hem ook graag gebruiken maar heeft net een iPhone gekocht. Ik hoor daarom graag wanneer die versie klaar is (ook zij heeft er zeker 1,50 voor over om deze app te kunnen gebruiken)

  Groet,
  Willem

 • geert
  August 9, 2012 - 21:25 | Permalink

  krijg nu de melding op mijn htc one dat de locatie gegevens niet meer bepald kunnen worden.
  werkte voorheen goed.
  Doe ik iets verkeerd?

  • Peter
   August 15, 2012 - 23:57 | Permalink

   Ik heb het zelfde probleem,google maps kan wel mijn locatie bepalen, de servers zijn niet bereikbaar is de mededeling die je krijgt.
   Bij mijn dochter werkt het nog wel.
   Ik heb versie 1.6.6.

   • August 29, 2012 - 10:04 | Permalink

    De app werkt niet meer :-(
    Zelfs na herïnstallatie op meerdee Android devices, jammer…

    Please FIX!

 • Mali
  August 30, 2012 - 00:28 | Permalink

  Was een fijne app, maar nu staat de temperatuur al bijna een week op 0 graden en de zon schijnt de hele dag, dus ook ‘s nachts en ook als het giet van de regen…. Jammer was een fijne app….

 • jan
  August 30, 2012 - 02:16 | Permalink

  Zelfde probleem hier, alleen bij mij blijft het permanent 14 graden, al dagen lang….

 • Stephan
  August 31, 2012 - 09:09 | Permalink

  Ook bij mij blijft de temperatuur sinds een aantal dagen continue op (in mijn geval) 10 graden staan, ongeacht hoe vaak ik refresh.
  Maar voor de rest een super app, die ik al lange tijd naar tevredenheid gebruik!

 • Joost
  August 31, 2012 - 13:37 | Permalink

  Het is mij ook op gevallen dat de temperatuur en het weerbeeld niet meer geupdate worden? Iets veranderd in een API van buienradar ofzo?

 • September 2, 2012 - 09:41 | Permalink

  Was een super app! Ideaal om te checken voor m’n dagelijkse fietstochten. Alleen sinds een week of 2 hele dagen 0 graden en volle bak zon (ook ‘s nachts). Jammer, wou net donatie doen.
  Update te verwachten op korte termijn?

 • Wieke de Rijk
  September 5, 2012 - 08:19 | Permalink

  Buienalarm is een buitengewoon prettig appje. Er zijn er weinig die zo nauwkeurig werken en zoveel functies en mogelijkheden hebben. Ik kan het iedereen aanbevelen.

  Helaas moet ik me ook aansluiten bij de groep gebruikers die sinds enige tijd geen juiste weergave meer krijgen van de temperatuur en het weerbeeld. Ik heb dit probleem nu sinds een week of 2 ongeveer (vandaag: 05-09-2012). Het probleem is niet verholpen met verversen, met het aanpassen van de instellingen of met het deïnstalleren en daarna opnieuw installeren van de app. Het doet zich zowel voor in het hoofdscherm van de app als ook in de wiget. Ik gebruik versie 1.6.6 met een HTC Wildfire (android). Hij heeft soms een beetje moeite met het bepalen van mijn locatie maar met enig geduld of door het enkele minuten later nog een keer te proberen komt dat weer in orde.

  Ik hoop dat bovenstaande informatie van dienst kan zijn om dit bugje te lokaliseren en te verhelpen.
  Bij voorbaat hartelijk dank.

  Vriendelijke groeten van een tevreden gebruiker.

  Wieke de Rijk

 • Ster
  September 8, 2012 - 14:08 | Permalink

  Beste,
  Allereerst een dankjewel voor deze fijne app. Ik vond hem tot voor enkele weken helemaal supergeweldig, niet alleen voor het aankondigen van de buiten, echter ook voor het aangeven van de plaatselijke temperatuur. Het is natuurlijk dan wel jammer dat de update van de temperatuur en het passende icoontje daarbij sinds enkele tijd de mist zijn ingegaan. Ook ik heb hem er al eens afgegooid en opnieuw gedownload en ook alle instellingen al meerdere keren langsgegaan en uit- en aangeklikt, niets helpt.
  Ik kan alleen maar duimen dat je kan oplossen en dat ik daar op de één of andere manier van op de hoogte kom zodat ik de nieuwere versie kan downloaden.
  met vriendelijke groeten

  • September 13, 2012 - 09:25 | Permalink

   Ook hier blijft de temperatuur op 0 graden staan met een zon er bij. Het viel me trouwens op dat de weer gadget van Windows 7 gelijkwaardige problemen geeft !?

  • Tim Delmoitie
   September 20, 2012 - 10:30 | Permalink

   Mogen we een statusupdate van het probleem met de temperatuur en weerbeeld ?
   Ligt het aan de app ? Of aan Google/Windows/… ?

 • Hendrik
  September 23, 2012 - 10:48 | Permalink

  ook ik had willen vragen naar een update van de situatie.
  ik twijfel namelijk, zoals veel andere gebruikers waarschijnlijk, of ik de app nog even moet houden en het probleem zal worden verholpen, of toch maar beter verwijder.
  Alvast bedankt!
  Hendrik

 • HP
  September 28, 2012 - 13:38 | Permalink

  Beste Franklin,

  Geweldige app! Gebruik hem sinds kort op m’n Samsung Galaxy S2. Werkt prima.
  Ik heb deze week een ASUS Transformer 300t gekocht.
  Daar werkt ie niet goed op.
  De app start wel, GPS staat aan maar ik krijg alleen maar ‘Geen neerslag verwacht’ , 0 graden en een zonnetje. Ook zie ik geen regenbuien in de grafiek! De tijd klopt wel.
  Wat nu?

 • Jan
  October 3, 2012 - 16:33 | Permalink

  Op mijn beide devices (Nexus en Nexus 7) lukt de plaatsbepaling sinds een week niet meer. En dus werkt de app niet meer. Plaatsbepaling via gps zowel als handmatig doet het niet. Doe ik iets fout?

 • Albert
  October 4, 2012 - 09:04 | Permalink

  Nu werkt bij mij Buienalarm dus helemaal niet meer, de Temp was al weg en
  nu,kan de server voor het weer ook verbinding meer contact krijgen !

 • Sylvia
  October 4, 2012 - 12:11 | Permalink

  Ik heb al tijden het zelfde probleem als iedereen. De temperatuur en weer ikoon werken niet meer.
  Zie hier ook vele reacties en vragen over maar geen terugkoppelingen van developer? How come?

 • Mark
  October 4, 2012 - 15:00 | Permalink

  Ook ik ervaar dezelfde issues:
  – 0 graden
  – Weericoontje verandert niet mee (blijft altijd een zonnetje)
  – Grafiek geeft foutmelding: “servers niet beschikbaar”

  Gek genoeg heb ik punt 3 alleen via de 3G verbinding, want via WiFi wordt de grafiek wel gewoon bijgewerkt. Via 3G lukt het BuienAlarm bij het verversen wel mijn locatie te bepalen, maar daarna krijg ik dus die foutmelding. Ik heb een Samsung Galaxy SII met Android 4.0.3.

  Om het raadsel compleet te maken werkt de app bij mijn collega op zijn Galaxy Note (Android 4.0.4) wel helemaal naar behoren.

  • Humberto
   October 14, 2012 - 11:29 | Permalink

   Ik heb het zelfde probleem. Ook in de Galaxy S2.

 • Cindy Buitenhuis
  October 5, 2012 - 07:41 | Permalink

  Beste Franklin,

  Prima app! Gebruik hem elke dag (in deze tijd van het jaar) wel een aantal keer. Alleen blijft bij de temp. Op 0 graden en zonnig staan, ook al komt het met bakken uit de lucht en is het 14 graden. Ik heb opnieuw geïnstalleerd maar dat hielp niet. Wat kan ik hier aan doen?
  Vriendelijke groeten,
  Cindy.

 • robert
  October 6, 2012 - 10:00 | Permalink

  Hallo, dit is echt een super app maar sinds donderdagavond kan ik op een Samsung galaxy s met custom rom en een S3 de locatie niet meer automatisch bepalen terwijl dit op mijn Asus transformer tf300t wel werkt. Heb hem al opnieuw geïnstalleerd zonder succes. Groeten

 • gijs
  October 7, 2012 - 23:04 | Permalink

  Dat heb ik helaas ook. Bij mij doet de app het niet meer, zelfs niet na opnieuw installeren… Erg jammer, want de app werkte grandioos! Graag hoor ik hoe ik het kan oplossen.

 • Mischa
  October 8, 2012 - 15:52 | Permalink

  Op mijn S3 werkt die ineens niet meer, als in. Hij kan geen locatie bepalen. Maakt niet uit of ik op WIFI/3G wat dan ook zit. Hij zeg t”Kan locatie niet bepalen, servers onbereikbaar.”. Opnieuw installeren helpt ook niet. :( . Google maps en andere apps lukt het wel mijn locatie te bepalen.

  Unhappy kitten.

  • Jan Ruigrok
   October 15, 2012 - 22:45 | Permalink

   Sinds een week werkt bij mij de plaatsbepaling niet meer.
   Ik heb een galaxy s3. daarvoor werkte het prima.
   Ik hoop dat er een oplossing voor komt.
   Ik vind het een prima app, het is op dit moment mijn meest gebruikte app.
   Ik hoop op een reactie via de mail
   Gr. jan

 • Trippa
  October 9, 2012 - 19:31 | Permalink

  Ik heb de app gedownload maar hij geeft 0 graden aan en heb ook geen meldingen gehad waar ligt dit aan?

  Grtz,
  Trippa

 • Marco
  October 13, 2012 - 10:25 | Permalink

  Bij mij werkt buienalarm sinds kort ook niet meer, kan de locatie niet bepalen. De AlarmeringDroid heeft hier ook last van terwijl bij google maps hij het prima doet, en ook het standaard accu wheater laadt alles prima.

 • Henk
  October 13, 2012 - 16:57 | Permalink

  Het blijft erg stil bij de ontwikkelaar. Ook ik heb het probleem dat er geen locatie kan worden gevonden op mijn Samsung Galaxy S3.
  Graag een reactie dat hier naar gekeken wordt!

  • WeSSie
   October 15, 2012 - 17:42 | Permalink

   Ook ik had dit probleem sinds begin oktober. Bij mij heeft het geholpen mijn S3 uit- en weer aan te zetten. Werkt nu weer perfect! :-)

 • Mischa
  October 15, 2012 - 19:48 | Permalink

  Klopt Thanks @ Henk! Thanks. Uit en aan zetten heeft hem weer laten werken.

 • October 19, 2012 - 15:45 | Permalink

  Is deze app soms ook geblokkeerd? Locatie kan niet meer gevonden worden, ook niet handmatig ingestelde, en temperatuur etc (google data) wordt niet meer gegeven. Jammer hoor!

 • Paul
  October 19, 2012 - 15:46 | Permalink

  De oplossing laat wel lang op zich wachten! :-(

 • October 27, 2012 - 12:38 | Permalink

  Hey, de “oplossing” is der volgens mij al. Ik raad iedereen aan zijn/haar telefoon een hard reset te geven en hij zou het gewoon weer moeten doen. Dat hielp bij mijn Galaxy S3.

  • Paul
   October 27, 2012 - 12:50 | Permalink

   Tikkeltje te wild Amigo!?
   Hard reset, haha…

 • October 27, 2012 - 13:13 | Permalink

  Hahaha sorry, ben mijn werk blackberry gewend :P. Gewoon uit en aan zetten werkt ook!

 • Simone
  October 31, 2012 - 10:57 | Permalink

  Beste Franklin,

  Ook ik ondervind dezelfde problemen. Temperatuur blijft op 0 staan en het is al ruim 6 weken zonnig op mijn Galaxy S2. Ik heb alles geprobeerd dit op te lossen maar niets helpt. Jammer want ik heb de app altijd met veel plezier gebruikt en hoop dan ook dat het probleem kan worden opgelost.

 • Ali
  October 31, 2012 - 18:05 | Permalink

  Beste Franklin,

  Maak aub deze app ook voor de iphone. Desnoods zet je het voor dik wat geld in de app store maar k moet deze app hebben!

  Groeten,

 • SYLVIA
  November 1, 2012 - 17:53 | Permalink

  Ik word een beetje moe van al diezelfde commentaren en vragen…. Leest nu niemand dan eerst de vragen van anderen? Dan had je geweten dat dat probleem al zo lang heerst…..
  Degene die wel zou moeten antwoorden, Franklin de developer, laat al maanden niet meer van zich horen.